**Bilder og kommentarer kommer snart**
Noen brygger øl for at det bli billigst mulig, noen brygger øl for å få godt øl enklest mulig, mens for noen så er alle sider av bryggingen en hobby. Jeg tilhører definitivt til den siste kategorien...
Som mange andre så startet jeg opp med en all-in-one bryggekjele for enkelt å komme inn i bryggingens verden. Dette er en genial måte å starte med all grain på, hvor man kan konsentrere seg om å få inn enkle rutiner. Hvis man gjør som meg og starter med ferdige all grain kits, så er suksessfaktoren ganske så høy. Noen går også veien om ekstrakt brygging, partial mash osv., og det er absolutt ingenting i veien med det, men for meg så visste jeg at det var all-grain jeg ville drive på med.
Batch #1 på Brewsteren |
Ca. 2 år etter jeg startet med brygging så var det meste av deler i hus, og jeg startet med å bygge eget styreskap og lage til kjelene slik jeg ville ha det. Igjen, som så mange andre, så var forbildet mitt The Electric Brewery. Hjemmesiden til dette bryggeriet inneholder nesten alt man trenger av informasjon og linker for å bygge sitt eget. Jeg valgte en god del andre løsninger som passet meg bedre, men jeg har brukt mange timer på å studere hvordan det er bygget opp. Det er ingen vits i å finne opp alt på nytt selv, eller hva?
The Electric Brewery - Drømmeoppsettet for flere enn meg? |
Det er på ingen måte veldig vanskelig å gjøre dette selv, og jeg har ikke regnet på om det blir noe billigere enn en all-in-one løsning (tviler sterkt på det), men tilfredsstillelsen med å ha laget sitt eget bryggeri er det lite som kan stille opp med. Samtidig så synes jeg selv at jeg har et bryggeri som fungerer akkurat slik jeg ønsker samtidig som det oppfører seg slik at jeg veldig enkelt klarer å reprodusere samme resultat gang på gang.
Disse sidene er derfor litt om hvordan mitt oppsett fungerer: Dette er selvsagt ikke den beste løsningen som finnes, men er et kompromiss mellom plass og kostnad samtidig som det er en løsning som fungerer godt for meg.
Her er hvordan jeg bryker utstyret under en bryggedag:
Steg #1: Oppvarming av meskevann
Steg #2: Mesking
Steg #3: Oppvarming av skyllevann
Steg #4: Skylling og overføring til kok
Steg #5: Kok
Steg #6: Tapping til gjæringskar
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar